PiN KODU ANALiZLERi VE PiN KODU HESAPLAMASI.. iNSANIN PiN KODU NEDiR ?


   PİN KODU ANALİZLERİ VE PİN KODU HESAPLAMASI.. İNSANIN PİN KODU NEDİR ?

"Her bebek, içinde bir tutku ile doğar ve o tutkunun enerjisi de pin kodunda mevcuttur, dolayısıyla aileler bu tutkuyu ortaya çıkartmalılar!". Bu sözlerin sahibi ve her şeyin doğum tarihinde saklı olduğunu savunan Douglas Forbes, geliştirdiği pin kodu sistemini sizler için anlatıyor.

"Her şey doğum tarihinizde saklıdır"

Kim olduğunuz, neden, hangi amaç için dünyaya geldiğiniz ve tüm sırlar sadece doğum tarihinizdeki enerjide gizli. Ve bunun açıklamasını, kendi geliştirdiği "Pin Kodu" sistemiyle anlatıyor bizlere.

Doğduğunuz günün enerjisini alırsınız...

Onu ilk tetikleyen, okuduğu kitapta yer alan Cari Jung'un, "Bir günde doğarsınız ve o günün enerjisini alırsınız." sözü oluyor. Bunu okuduğunda "Bir enerji varsa, fizik kurallarına göre onun ölçülebilmesi lazım" diyor ve nasıl ölçülebileceğine dair kafa yormaya başlıyor. Bundan dolayı ortaya çıkarttığı ve yıllarca davranış kalıpları üzerinde yaptığı gözlemleriyle, 1992 yılında formülünü bulduğu sistemi "Pin Kodu" olarak adlandırıyor. Bugüne değin 30 bini aşkın pin kodu analizi yapan ve çok fazla deneyim edinen Douglas Forbes, formüle ettiği bu sistemin yanılma payının sadece yüzde 2 düzeyinde kaldığını savunuyor.

Onun Türkiye'de sistemini paylaşmaya başlamasının da önemli bir sebebi var aslında. Öncelikle burada olmasının sebebinin kendi seçimi olmadığını, aslında Türkiye'nin onu seçtiğini söylüyor. Uygarlıklar ve geçmişleri üzerinde de araştırmalar yapan Bay Douglas'ı en çok etkile-yen, en eski uygarlıklann merkezi olan Türkiye'de onun sisteminin kabul görmesi ve yayılması oluyor.

Çünkü, "Yüzyıllardan beri bu topraklarda yaşayan uygarlıklann bilgileri özümsenerek geldiği için, Türkiye'de kabul edilen sistem, tüm dünyada da kabul görecek demektir." diyor ve gerçekten öyle de oluyor.

"Anne, bebeğinin doğumunu planlayabilir"

Bu sistemin biz ebeveynleri ilgilendiren önemli bilgilerine geçersek eğer, Pin Kodu'na göre, anne, bebeğini programlıyabilir ve hatta ne zaman doğacağına bile karar veriyor. Yanı annenin farkında olmadan da olsa, hamilelik sürecinde tahmin edilen ve bilinenden çok daha fazla etkisi bulunuyor. Nasıl da çarpıcı bir bilgi değil mi? Bunu pek çoğunuz gibi ben de bilmiyordum, onunla tanışana değin. Doglas Forbes "Her bebek, içinde bir tutku ile doğar ve o tutkunun enerjisi de pin kodunda mevcuttur, dolayısıyla aileler bu tutkuyu ortaya çıkartmalılar. Çünkü mutluluğun anahtarı, insanın kendi tutkusunu bulması ile mümkün." diyor.

Bay Douglas, altını çizerek en önemsediği şeyin, çocukların pin kodlarını, anne ve babamı anlayabilmeleri olduğunu söylüyor. Şimdiki çocukların daha saldırgan olmalanrındaki sebep, mutlu olacakları alanlarda eğitilmeleri yerine, ebeveynlerinin kendi istekleri ve doğruları ile bambaşka alanlarda eğitimler almaya zorlanmaları. Bu çocuklar hırçın ve saldırgan tavırlarla mutsuzluklarını dışarıya vuruyorlar aslında. Kendisinden emin, ne istediğini bilen ve neye yeteneği olduğunun farkında olan ve bu yönde eğitim alabilen çocuklar ise mutluluklarını aynı şekilde dışarıya yansıtan çocuklar olsun istiyor Douglas, gelecek günlerde. Bunun için de, onun kurduğu sistemin Türkiye'de kabul görüp gelişmesine bir teşekkür olarak böyle bir çalışma başlatıyor. Bu düşünceyle hem anneler ve anne adaylarına yönelik workshop'lar düzenliyor. Bu verilen eğitim, çocuklarımızı anne olarak bizim nasıl programladığımızın farkına varıp neler yapmamız gerektiğinin öğrenileceği bir süreç olabilir. Ve insan kaynakları için verecekleri eğitimlerle doğru yere, doğru insan seçiminde kaynak ve zaman israfını önlemeyi planlıyor, yine önümüzdeki günlerde...

Pin kodu

Pin kodunda 8 hane vardır ve her rakam şu farklı duyulan temsil eder:
1. hane: Kişilik
2. hane: Sosyal bilinci
3. hane: Küresel bilinçlilik
4. hane: Yaşam döngüsü
5. hane: Ders
6. hane: İçsel benlik
7. hane: İçsel çocuk
8. hane: Ruh duygusu

Nasıl hesaplanır?

Örnek: 02.11.1977
1. hane rakamın hesaplanması: Doğduğu gün olan 2'dir. Çift hanelileri toplayarak tek haneli rakama indirgemek gerekir.
2. hane rakamın hesaplanması: Kasım 11. ay olduğu için ikinci hane rakamı 1+1 =2'dir.
3. hane rakamın hesaplanması: Doğum tarihinin tek tek toplamının tek haneye indirgenmesidir. 1+9+7+7=24=2+4=6
4. hane rakamın hesaplanması: İlk üç rakamın toplamından oluşur. 2+2+6= 10= 1 +0 =1
5. hane rakamın hesaplanması: Birinci hane ile dördüncü hane toplamıdır. 2+2= 4
6. hane rakamın hesaplanması: Birinci hane ile ikinci hane rakamı toplamıdır. 2 + 2= 4
7. hane rakamın hesaplaması: 2.hane ile 3. hane rakamı toplamıdır. 2 + 6 = 8
8. hane rakamın hesaplanması: 6. hane 7. hane rakamı toplamıdır. 8 +4=12= 1+2=3

2 2 6 2 4 4 8 3
Her sayının olumlu ve olumsuz özellikleri

1: HAVA ELEMENTİ-YARATICI

AKTİF ÖZELLİKLER: Lider, canlı, parlak, do-kunsal, neşeli, yaratıcı, gururlu, hevesli, konuşkan, güvenli, girişken.
TEPKİSEL ÖZELLİKLER: Değişken, gürültücü, agresif, rahatsız, hoşgörüsüz, homurdanan, kendine güveni az, uyuşuk, deperesif, egoist, mızmız.

2: SU ELEMENTİ-BESLEYEN

AKTİF ÖZELLİKLER: Besleyen, bakan, sakin, gözlemci, cool, yumuşak, istikrarlı, eve düşkün, domestik, sosyal, kendine yeten.
TEPKİSEL ÖZELLİKLER: Duygusal, ağlamaklı, savunmacı, geri çekilen, koruyucu, fırtınalı, irrasyonel, duyarlı, melankolik, aniialj değişen, somurtkan.

3: ATEŞ ELEMENTİ-ORGANİZATÖR

AKTİF ÖZELLİKLER: Organize, adayan, bağımsız, iyimser, dinsel, hayat dolu, samimi, hay-vansever, azimli, ciddi.
TEPKİSEL ÖZELLİKLER: Yanlış yönlendirilen, düşmanca, korku dolu, fanatik, savunmacı, davranış bozukluğu olan, küskün, kayıtsız, kaba öfkeli.

4: TOPRAK ELEMENTİ-BÜTÜNLÜK 

AKTİF ÖZELLİKLER: Bireysel, esrarengiz, farklı, hedefleri olan, sadık, alışılmışın dışında,kahin, yaşa ve yaşatçı, zeki, adil, devrimci, şaşırtıcı.
TEPKİSEL ÖZELLİKLER: Gizli, eksantrik, şok sözler eden, alışılmamış, kinci, heyecanlı, patavatsız, önyargılı, önceden tahmin edilemez, yalancı, sabit fikirli, aldatan.

5: HAVA ELEMENTİ-KAŞİF 

AKTİF ÖZELLİKLER: Zarif, mizahçı, dışa dönük, analitik, entelektüel, sonuca giden, esnek eğlenceli, duygusallığa kapılmayan, mantıklı.
TEPKİSEL ÖZELLİKLER: İsyankar, rahatsız, eleştirel, sivri dilli, yoğun, uçan, zor, ters, sinirli.

6: ATEŞ ELEMENTİ-KARİZMA 

AKTİF ÖZELLİKLER: Büyüleyici, şefkatli, romantik, seksi, uyumlu, duygusal, sıcakkanlı, arkadaş canlısı, iyi, müzakereci, huzurlu.
TEPKİSEL ÖZELLİKLER: İllüzyon gören, asm, duygusal, kendine dönük, uyumsuz, talepkar, müsrif, küsen, yapışkan, kıskanç.

7: SU ELEMENTİ-İDEALİST 

AKTİF ÖZELLİKLER: Sakin, muhafazakar, tapan, sanat sevgisi olan, kendini çeken, bağımlı, bağlanabilen, rafine, araştıran, idealist.
TEPKİSEL ÖZELLİKLER: Kinci, münzevi, yalnız, duygusuz, radikal, ruh hali değişken, yoğun endişeli, ifadesiz, ihtiyatlı, kontrolcü, utangaç.

8: TOPRAK ELEMENTİ-GÜVENİLİR 

AKTİF ÖZELLİKLER: İstikrarlı, sabırlı, destekleyen, deneyimli, bilge sorumlu, güvenli, ciddi, gayretli, kayıtsız.
TEPKİSEL ÖZELLİKLER: Güvensiz, yoğun, obsesif, göstermeyen, hesapçı, manipülatif, hareketsiz, kurban hisseden, zorba, kurbanfck koyun rolü oynayan.

9: ELEMENTİ YOK-ÇOCUK 

AKTİF ÖZELLİKLER: Biricik, naif, artistik, kararlı, perspektif, incinebilir, masum, verici, çocuksu, dürüst.
TEPKİSEL ÖZELLİKLER: Çelişkili, karışık, safça, dürtüsel, unutan, gururlu, düşük özgüvenli, inatçı, belirsiz, sabırsız.


16 6 1995

76618437

Share this article :
 

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. OĞUZHAN HAZAN - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger