HiKAYE VE DERS - ERGÜN DiLER


Ergün Diler      HİKAYE VE DERS - ERGÜN DİLER
Rebecca'nın hamileliği zor geçmişti. Karnında İKİZ BEBEK taşıdığını biliyordu. Adeta birbirleriyle yarışan bebekler, anneye hiç rahat vermiyordu.
Doğum günü geldiğinde, BABA İSHAK heyecanla çadıra yaklaştı.
Gergin bekleyişten sonra iki erkek çocuk dünyaya geldi. İlk doğan kırmızı yüzlü ve kıllı ESAV'dı. Ardından pürüzsüz bir cilde sahip olan Yakub geldi. Tanrı, ilk doğanın ULUSU yöneteceği müjdesini vermişti.. Çocuklar İKİZ olmasına rağmen birbirlerine hiç benzemiyordu. Baba, Esav'ı, anne de Yakub'u çok seviyordu!. Esav çok iyi bir avcı olarak yetişmişken, Yakub çadırda oturup beklemeyi seven sakin biri olmuştu.
Esav, bir gün çok acıkmış bir halde nehir kıyısında BALIK ve PİLAV yiyen Yakub'un yanına gitti. Yemekten biraz istedi. Ama kardeşi vermedi. Esav yalvarınca, "O zaman sen de ilk doğan hakkını bana ver" dedi. Esav için önemli değildi. Karnını doyurmak istediği için hemen "Evet" dedi. Eve döndüklerinde ağabey ava çıkarken Yakub çadıra gitti. O an yaşlandığı için gözleri görmeyen İSHAK ölmeden önce oğlu ESAV'ı kutsamak istedi. Sesini yükselterek oğlunun kendisine ET YEMEĞİ hazırlamasını istedi. Rebecca bunu duyunca panikledi. "Bir şeyler yapmalıyım" diye düşündü. Oğlu Yakub'u çağırıp ağabeyinin kıyafetlerini giydirdi.
Kollarına keçi derileri yapıştırdı.
Babasının cildinden dolayı Yakub'u tanımasından korkuyordu çünkü... Yakub odaya girdiğinde İSHAK oğlunun kıyafetlerini kokladı. Onu sarıp öptü ve "İşte oğlumun kokusu, Rabbin kutsadığı kırların kokusu.
Tanrı sana göklerin çiyinden ve yerin verimli topraklarından bol buğday ve şarap versin.
Halklar sana kulluk etsin, uluslar boyun eğsin. Kardeşlerin sana boyun eğsinler. Sana lanet edenlere lanet olsun, seni kutsayanlar kutsansın" dedi...
Ancak bir süre sonra Esav avdan dönüp geldi. Baba büyük bir hata yaptığını anladı. Geri dönmesi mümkün değildi. Büyük çocuk çok öfkelendi. Annesi yine araya girip Yakub'u amcasının yanına HARRAN'a gönderdi.

Esav da TANRI tanımaz HİTİT halkından iki kadınla yaşamaya başlamıştı! Rebecca, Yakub'un böyle kadınlarla birlikte olmasından korktuğu için elini çabuk tuttu. Amca LAVAN yeğenini karşıladı. Yakub uyumlu ve çalışkandı. Bir gün amcası onu kenara çekip, "Ne kadar para istersin" diye sordu. Sıkılan Yakub "Ben kızınız RAHEL'e aşık oldum. Onu bana verirseniz hiçbir şey istemem. Karın tokluğuna çalışırım" cevabını verdi. Lavan tereddütsüz, "7 yıl böyle çalışırsan kız senindir" diye son noktayı koydu. 7 yıl geçti. Yakub çok iyi çalışıp amcasını zengin etti. O gün gelmişti. Kızı alıp evine döndü.
Sabah olduğunda donup kaldı.
Çünkü Yakub'un birlikte olduğu kız RAHEL değil, ablası Lea'ydı!
Öfkeyle amcasına koştu. "Neden böyle bir şey yaptın" diye sordu...
Bu soruyu gülerek karşılayan Lavan, "Bizde adettir. Önce büyük kızlar evlenir. Eğer Rahel'i almak istiyorsan bir 7 yıl daha çalışmalısın. Eğer kabul edersen söz kız senindir" dedi... Genç Yakub çaresiz kabul etti. Aşkı çok büyüktü çünkü... Yıllar geçti Yakub'un 11 çocuğu oldu.
Yakub'un ana-babasını terk etmesi 20 yılı aşmıştı. Ülkesine dönmek istiyordu. Ancak LAVAN parasına para katan yeğenini salmaya yanaşmıyordu. Bunun üzerine Yakub "Eğer sürüdeki BENEKLİ ve KARA koyunları bana verirsen kalırım" teklifinde bulundu. Amcanın canına minnetti! "Evet" dedi hiç düşünmeden...
Ancak Yakub amcasının nasıl biri olduğunu iyi biliyordu. Alacağı bir rövanşın olduğunu da hiç unutmuyordu!
Amca Lavan verdiği söze rağmen sürünün bir kısmını Yakub'tan sakladı. Amacı yine Yakub'u kandırmaktı.
Genç adam bunu gördü.
Sesini çıkarmadı.
Kendine aldığı hayvanları sürünün en güçlü olanlarıyla çiftleştirdi. Birkaç yıl sonra AMCA fakirleşirken, Yakub büyük bir sürünün sahibi oluyordu!
Bir YAHUDİ dostumun anlattığı bu hikayeye göre, ANA BABAYI, KARDEŞ AĞABEYİ, AMCA YEĞENİ, GELİN DAMADI kandırıyordu!
YAHUDİLER menfaatlerini gözetiyordu.
Bu hikaye, GAZZE'ye saldıran İSRAİL askerlerini görünce tekrar aklıma geldi. Başta sahici bulmadığım bu öyküyü dinledikten sonra "Amma da abartıyorsun" diye eleştirdiğim YAHUDİ DOSTUM "Yok inan bana, bizde işler böyle yürür.
Paran çoksa SİNAGOGDA en önde oturursun. Paran azsa yerin kapının yakınıdır" diye karşılık vermişti!
Şaşkınlığımı atmaya çalışırken "Yahu her şey para mıdır?" diye tekrar sormuştum... Bilinen çok önemli bir ailenin ismini verip, "Eşini Polonya'da para karşılığı YAHUDİ yaptırdı.
Çünkü karısının Yahudi olması gerekiyordu. Yani para yine kapıyı açtı" demişti!
Hikayelere ya da bazı örneklere bakarak kimseyi suçlamak, küçük görmek veya ayırmak haddim değil.
Ama yine de YAHUDİLER'in PARA ile ilişkisi bir SIR DEĞİL...
Hal böyle iken nasıl olup da tankımızın uçağımızın YAZILIMINI İsrail'e teslim ederiz...
Yıllarca vurucu gücümüzü İSRAİL'e emanet ettiğimiz için şimdi yoğurdu üfleyerek yiyoruz!
Adamlar ellerindeki KODLARLA bizi etkisiz hale getireceklerini düşünüyorlar.
Bunun için AYMAZLIKLARINA devam ediyorlar...
Gazze'ye attıkları her bombanın Ankara'ya düştüğünün farkındalar!
Bu yüzden dağıttıkları bildirilerde "Gelsin, Türkler sizi kurtarsın bakalım" diyorlar!
Ankara POKER oynamaya meraklı değil...
Şartları bir süre daha olgunlaştırdıktan sonra HESAP kesmeye kararlı...
O gün gelinceye kadar, ne Londra'ya ne de Tel Aviv'e açıktan cevap verilmeyecek...
Perde arkasında gereken yapılırken, onların içeriden bilgi alması engellenecek! Finalde önceki gün gösterilen ALTAY gibi sürprizlerle hesap görülecek!
Dahası üzerine binlerce kitap yazılan, yüzlerce film çekilen YAHUDİLER üstündür felsefesi yakında yerle bir olacak. Londra-
New York hattında dünyadaki KİRLİ işleri örtmek için çıkarılan bu YALAN bir süre sonra BİTECEK!
Kandırıldıklarını anlayan Yahudiler yalnızlaşacak. Kimse onları korumak için DESTEK vermeyecek!
Yeni düzende onlara BAŞROL yok! Bunu en iyi kendileri biliyor! Bu nedenle maçı çevirmek için Türkiye'ye kontratak yapıyorlar!
Eskiden olduğu gibi Yahudiler'in huzur ve mutluluk içinde yaşadığı yer yine ANADOLU olacak!
Yaşayan görecek...
Film başladı.
Ben sonunu söylüyorum sadece!
Share this article :
 

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. OĞUZHAN HAZAN - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger